Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Ευρωλίγκα-Να αποφύγει τα λάθη με Μπαρτσελόνα

Μετά το 1-1 της Βαρκελώνης ο Ολυμπιακός επιστρέφει τη σειρά στην έδρα του με στόχο να κάνει το απόλυτο και να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου υποδεχόμενος αύριο το βράδυ τους Καταλανούς στο πρώτο από τα δύο ματς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πως θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη οι παίκτες του. Συγκεκριμένα μίλησε για το απουσιολόγιο των Πειραιωτών, για όσα πρέπει να αποφύγουν οι ερυθρόλευκοι σε σχέση με τα πρώτα δύο ματς κόντρα στους Καταλανούς, για το γεγονός ότι οι Πειραιώτες έχουν πλεονέκτημα έδρας μετά το break στη Βαρκελώνη, αλλά και για το αν απαιτείται μεγάλο ρόστερ σε αυτές τις σειρές. Αναλυτικά όσα είπε:  

"Οι παίκτες είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές και πολλά εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Θα υπάρχει σίγουρα όμως η ίδια ένταση, η λεγόμενη physicality. Ο Πετρούσεφ είναι καλά, ο Παπανικολάου έκανε χθες προπόνηση με την ομάδα. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμμα δυνάμεων. Προφανώς δεν θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά, αλλά θα δώσει το ‘παρών’ και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει.

Τα λάθη έχουν σχέση με την επιθετική εκτέλεση, είδαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Τα ριμπάουντ είναι θέμα ετοιμότητας, διάθεσης, θέλησης και πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση φυσικά και πνευματικά για να πάρουμε εμείς αυτές τις μπάλες. Στο πρώτο ματς το ελέγξαμε και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα, στο δεύτερο ματς ενώ θέλαμε φυσικά να κερδίσουμε δεν είχαμε την ίδια ένταση, νιώθοντας ίσως ότι έχουμε κάνει το χρέος μας. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου για μας και συμβαίνει όλη τη χρονιά.

Δεν ξέρω τι σημαίνει έδρα. Για μένα είναι να παίζεις στο περιβάλλον σου. Εννοείται πως είναι σημαντικό και είμαστε προνομιούχοι που το έχουμε, όπως το είχε αρχικά η Μπαρτσελόνα. Γιατί παλεύουν οι ομάδες 34 αγωνιστικές; Εμείς δεν βλέπουμε τώρα σειρά, βλέπουμε μόνο το αυριανό παιχνίδι και θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, τα συναισθήματά μας και να μείνουμε στο πλάνο.

Πάντα ένα μεγαλύτερο ρόστερ είναι καλό γιατί έχεις περισσότερη ενέργεια. Όμως πάντα το μυαλό είναι πιο δυνατό και οδηγεί και το σώμα. Αυτά τα ματς δεν είναι απλά, είναι η επιβράβευση για όσα κάναμε μέσα στη χρονιά. Άλλες μεγάλες ομάδες έφυγαν από τη διοργάνωση, για την καριέρα όλων μας είναι σημαντικά αυτά τα ματς. Νιώθουμε προνομιούχοι που συμμετέχουμε".