Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Άλλα Σπορ-Στίβος: Πρεμιέρα στο Κατάρ για Στεφανίδη

Στη Ντόχα του Κατάρ την ερχόμενη Παρασκευή θα κάνει πρεμιέρα στον ανοιχτό στίβο η Κατερίνα Στεφανίδη μετέχοντας στο Diamond League όπου η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ, θα συνεχίσει τους αγώνες στο εξωτερικό στις 19 του ίδιου μήνα με το Diamone League του Μαρόκο. Στη συνέχεια μαζί με τον προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ θα έρθουν στην Ελλάδα, όπου θα είναι η βάση τους για τους επόμενους μήνες μέχρι και το φινάλε της περιόδου. 

Μάλιστα όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ευελπιστεί να κάνει έναν ακόμη αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. "Είμαι αρκετά καλά, ωστόσο μετά τον αγώνα στη Ντόχα θα αποφασίσουμε αν και που θα κάνω τον τρίτο μου αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό. Υπάρχουν επιλογές αγώνων, ωστόσο θα δούμε το επόμενο διάστημα αν έχει σημασία να κάνουμε έναν ακόμη αγώνα ή να βάλουμε προπόνηση".

Υπενθυμίζεται πως θα συμμετάσχει για έκτη φορά σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού (2012, 2014, 2016, 2018, 2022), διοργάνωση της οποίας έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (2016, 2018) κι έχει κατακτήσει κι ένα ασημένιο μετάλλιο (2022). Τον χειμώνα ξεπέρασε τα 4.64μ ενώ κατέλαβε την έβδομη θέση στο Παγκόσμιο Κλειστού με 4.55μ.